Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
06
BoerenBelevingsMarkt Herne
Boerenbelevingsmarkt in het Dominicanessenklooster Herne op zondag 3 juni

Op de mooie site van het Dominicanessenklooster in Herne wordt op zondag 3 juni een heuse boeren-belevingsmarkt georganiseerd door KVLV en het Steunpunt Hoeveproducten in samenwerking met de gemeente, de provincie Vlaams-Brabant, lokale ondernemers, verenigingen en inwoners.

De markt kadert ook binnen het project ‘Brussel LUST’ waarbij land- en tuinbouwers uit de Groene Gordel lokale afzetkanalen zoeken.

Op de site van het klooster zijn er momenteel concrete ideeën aan het borrelen voor het realiseren van een ‘hub’, een knooppunt waar beleving en ontmoeting rond lokale voeding samenkomen:
een bakkerijtje waar jonge mensen met een beperking brood zullen bakken van lokaal bloem,
een winkeltje waar het brood en een breed gamma hoeve- en streekproducten verkocht zal worden,
een café en bistro waar met lokale producten gekookt zal worden,…
op zondag 3 juni is het dus niet enkel markt, maar zullen ook deze ideeën uit de doeken gedaan worden en feestelijk de naam gelanceerd worden.

De markt gaat door op zondag 3 juni van 10 u. tot 16 u.

Producenten, ondernemers en verenigingen uit Groot-Herne en omstreken kunnen er hun lokale producten verkopen, proevertjes aanbieden, ter plaatse dranken of snacks met lokale ingrediënten klaarmaken en verkopen, en bij interesse ook animatie of workshops voorzien voor kinderen of volwassenen.

Indien je nog vragen hebt of interesse hebt om deel te nemen, neem dan snel contact op met Stefanie Friedel, medewerker Steunpunt Hoeveproducten en KVLV hubs, via sfriedel@ons.be of 016/24 20 12.