Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
16
Opstarttraject Korte Keten
OPSTARTTRAJECT KORTE KETEN VOOR LAND- EN TUINBOUWERS

De vermarkting van je producten via de Korte Keten kan voor heel wat land- en tuinbouwbedrijven een extra troef zijn, zeker voor die bedrijven in de buurt van een stad. Met dit ‘Opstarttraject’ willen we land- en tuinbouwers alle kennis aanreiken om op een professionele manier de eerste stappen binnen de Korte Keten te zetten. Na afloop van het traject weet je aan welke regels je moet voldoen, krijg je het attest dat vanuit het FAVV erkend is, heb je een eigen website, een eigen FB pagina én een ontwerp van je etiket.

PROGRAMMA

Dinsdag 23 januari 2018: Meldert/Affligem: opstarten & marketing van je Korte Keten activiteit
Die dag (10-15u) kom je alles te weten over de regelgeving waaraan je zal moeten voldoen gekoppeld aan een praktijkvoorbeeld. Jullie krijgen tevens een inleiding tot de marketing.

Dinsdag 6 februari 2018: Mollem/Asse: verplichte opleiding ‘Hygiëne en Autocontrole’
Ga je zelf producten gaan verwerken dan is deze dagopleiding (9-16u) verplicht. Na afloop krijg je een attest dat je kan voorleggen aan het FAVV.

Dinsdag 20 februari 2018: Pamel/Roosdaal: je eigen website, je eigen FB pagina, je eigen etiket
Die dag (10-16u) krijgen jullie een korte theoretische inleiding m.bt. de verplichtingen mbt etikettering en hoe een website maken. In de namiddag kan je gaan samenzitten met experten en wordt je eigen website aangemaakt, je eigen FB pagina en een eigen etiket ontworpen.

Dit opstarttraject kadert in het project ‘Brussel LUST’ waarbinnen het Steunpunt Hoeveproducten i.s.m. het Innovatiesteunpunt en Bioforum land- en tuinbouwers uit de brede Brusselse Rand wil begeleiden bij de opstart van een Korte Keten activiteit, product- of teeltinnovatie of de omschakeling naar bio.

PRAKTISCH

Voor alle land- en tuinbouwers.
Deelname is gratis
Inschrijven is verplicht en mogelijk t/m 18 januari via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54.