Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
14
Vervolmakingstraject Korte Keten
VERVOLMAKINGSTRAJECT VOOR (BIO) LAND- EN TUINBOUWERS ACTIEF IN DE KORTE KETEN


De vermarkting van je producten via de Korte Keten betekent voor jou wellicht een extra troef zijn zeker als je dicht bij een stad gelegen bent. De stad biedt nu eenmaal extra kansen als je het maar op de juiste en professionele manier aanpakt. Met dit ‘Vervolmakingstraject’ willen we (bio) Korte Keten producenten extra kennis en tools aanreiken om op een professionele manier hun Korte Keten activiteit op te schalen en ook B2B te gaan leveren. Na afloop van het traject weet je aan welke extra regels je ev. moet voldoen, kan je zelf een professioneel promo filmpje maken, heb je een (aangepaste) website, een aangepast etiket een mooie FB pagina.


PROGRAMMA


Donderdag 25 januari 2018: Meldert/Affligem 10-15u: je wilt verkopen aan collega’s/ de retail/ buurtwinkels. Met welke aanpassingen in de wetgeving dien je ev. rekening te houden? Welke marketingmogelijkheden heb ik ook met een beperkt budget? Hoe ‘geraak je binnen’ bij grootwarenhuizen? Hoe maak je prijsafspraken? Wie contacteer je best? Je komt het die dag allemaal te weten.

Vrijdag 9 februari 2018: Pamel/Roosdaal 10-16u: Video’s op sociale media en websites zijn hot! In 2018 zal zelfs 84% van het internetverkeer uit video bestaan. Bezoekers van je website of sociale media klikken sneller door, blijven langer hangen en zijn meer geneigd om te kopen bij jou na het bekijken van een filmpje. Ook jij kan video gebruiken om je zaak op de kaart te zetten en je verhaal te vertellen. Hoe kom je die dag te weten.

Donderdag 22 februari 2018: Mollem/Asse 10-16u: Een eigen website, een eigen FB pagina en correcte etiketten zijn belangrijk, zeker wanneer je B2B gaat verkopen. Na een kort stukje theorie gaan we samen met jullie aan de slag zodat je op het einde van de dag naar huis gaat met een website, een FB pagina en correcte etiketten.

Dit vervolmakingstraject kadert in het project ‘Brussel LUST’ waarbinnen het Steunpunt Hoeveproducten i.s.m. het Innovatiesteunpunt en Bioforum land- en tuinbouwers uit de brede Brusselse Rand wil begeleiden bij de verdere professionalisering van een Korte Keten activiteit, product- of teeltinnovatie of de omschakeling naar bio.


PRAKTISCH

Voor alle land- en tuinbouwers die reeds zelf hun producten vermarkten.
Deelname is gratis (max 15 deelnemers!).
Inschrijven is verplicht en mogelijk t/m 18 januari via kvangoidtsenhoven@ons.be of 016/24 39 54.