Steunpunt hoeveproducten
Steunpunt Hoeveproducten maakt deel uit van
Ons
09
Verrot lekker, zelf fermenteren

Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel om het op een effectieve manier te bewaren en de smaak te beïnvloeden. Zo creëer je meerwaarde en reduceer je voedseloverschotten.

De levende bacteriën in producten die na fermentatie niet verhit worden zijn probiotisch en zorgen voor aanvulling en diversifiëring van onze darmflora.

Meer leren over alles wat door rotting lekker wordt?

Kom dan naar onze workshop waar je leert over zuurkool, boterhampasta’s, pickles, smoothies, chutneys,…

PROGRAMMA (telkens van 19.30 u. tot 22.30 u.)

7 maart, Het Warandehof, Elzendammestraat 11, Gijverinkhove

28 maart, Academie, Leuvensebaan 34, Putte

PRAKTISCH

Voor alle geïnteresseerde tuinbouwers.
De deelnameprijs bedraagt € 20, incl. lesnota’s en drank.
Inschrijven is noodzakelijk, minstens 1 week op voorhand via e-mail: kvangoidtsenhoven@ons.be of
telefonisch 016 / 24 39 54.
Je inschrijving is definitief na overschrijving van de deelnameprijs op rekeningnummer
BE91  7300  0410  1476 met vermelding van ‘KVLV vzw – SH – Je naam – fermenteren’.